10 January 2018

Egg white omelette with creamy vegetables



I happened to have a lot of egg white leftover one day.  It was more than I can consume by making  egg white dessert, such as macaron or cakes, so I made omelet with vegetable fillings.  The filling is made with mix of spinach, carrots, ham cooked with cream.  I made it richer because it was for the dinner.

「エッグホワイト・オムレツ」卵の白身が余って、マカロンなどの白身のデザートを作るよりも量があったので、白身オムレツを作ることにした。夕食だったので、ほうれん草、人参、ハムの千切りを軽くクリーム煮にした中身を作り、上からチーズをかけてリッチに仕上げた。

日本では卵の白身だけを食べる人はあまりいないような気がするが、私が住んでいた時のアメリカでは卵の黄身を悪だと考える人が多く、皆やたらと白身だけを食べていたのを思い出す。エッグワイトオムレツもその時知った。

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