08 December 2017

Shrimp dinner




"Picho with fried calamari balls"
「イカ団子のピンチョス」

I made a dinner with boiled shrimps with homemade mayonnaise.  There are many ways of eating fresh shrimps but just boiled or steamed is still the best way.  In Chinese cooking, we did the shrimp in a sauce mix of ginger, soya sauce, and vinegar.  In the French way, I make mayonnaise sauce.

The second dish is deep fried minced calamari balls.  This also goes very well with mayonnaise sauce.

「海老ディナー」少し大きめの海老が安かったので、塩茹でした。夫の実家では冷やした塩茹で海老をマヨネーズで食べるので、同じ感じの料理を作って見た。海老自体はアジアの方が新鮮なので美味しい。

イカ団子はおでんの具材にしようと思って作ってみたが、結局そのまま食べることにした。マヨネーズはオリーブオイルで作ったので、ゆるくベストではないが、健康にはこのほうが良いと思う。

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