07 December 2017

Nordic plating salmon salad


I've been following nordic food magazine on Instagram; the account I came across and I've found that their style of plating is very interesting.  I think this a movement came from the famous restaurant "Noma" in Copenhagen, Denmark.

I'm not sure this type of plating makes the food look attractive, yet since Instagram came to our life, chefs in the world started to make more and more focused in "presentation".

Though the dish I made was very easy, I rolled slices of cucumber and the salmon then sprinkled "green sauce" made with a mix of parsley, one clove of garlic and olive oil"

「北欧的な盛り付け」インスタグラムにはシェフの盛り付けを専門的に載せているアカウントが数多くあり、その中でも"Nordic food"というのが面白いので見ている。北欧的な盛り付けは有名な"Noma"というレストランから始まったものだと思うが、皿の片方に寄せたり、大きな皿にほんの少し盛り付けたりするスタイル。

写真のサーモンの前菜はスライサーでスライスしたキュウリとサーモンを丸めただけ。ソースはパセリ、にんにく1かけ、オリーブオイルをミルでひいたもの。最後にレモンを絞っている。

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