19 September 2017

Lunch with guests




"Tartar de saumon"
「サーモンのタルタル」

"Paupiette de veau"
「子牛のポピエット」


"Tart aux prunes"
「プルーンのタルト」



I made a starter "tartar de saumon" for the lunch with guests.  It's difficult to make a dish extraordinary with the ingredients that you can find in a village... this tartar is made with smoked salmon with lots of vegetables; cucumber, red pepper, apples and spring onions.  I diced vegetables very small and seasoned it with eggs, mustard, olive oil and salt.

My mother in law's dessert of "Tart au prunes" turned out to be wonderful with creme Anglaise.  I thought that the tart had too much juice out of fruits but it settled in the next day.  The sourness of the prune went very well with the creme.

「ゲストとランチ」来客のあるランチの前菜を作った。前菜はスモークサーモンのタルタル風。野菜をたっぷり入れて軽くランチ用にした。村で調達できる食材で、自分なりにまだ暑い残暑?を考えた料理。

義母の子牛のポピエットもデザートもとても美味しかった。前の日に焼いたプルーンのタルトは果汁が出すぎて心配したが、甘酸っぱい果汁がタルト生地に浸みた感じがとても良い感じになった。クレーム・アングレーズを添えたものすごく良いアイディアだと思った。

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