19 August 2017

Gratin d'aubergine





Some reason aubergine is really good at Indian market and there are many varieties of them.  I bought large and firm aubergines for roasting. 

After it was roasted, I removed insides from the skin, then cooked with ground beef with tomato sauce.  Put back the meat in the skin cooked in the oven.

「茄子のグラタン」インド街のマーケットには色んな種類の茄子があり、鮮度も良い。Wikiによるとナスの原産はインドだそうだ。今回は大きくて硬めのナスでグラタンにした。

はじめにオーブンで焼き、中身を取り出す。その後、玉ねぎ、牛のひき肉、トマト、ローストした茄子でミートソースを作り、再び茄子の器に戻し、チーズをかけてオーブンで焼く。茄子入りのミートソースはトロトロとして軽い。油はあまり使っていないので、さっぱりしている。チーズをたっぷりかけると尚美味しい。


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