10 August 2017

Gigot d'agneau au coriander






I love the fragrance of coriander seeds.  Coriander seeds are wildly used for Asian cooking from Thai, Indian to Middle eastern cooking.  In order to enhance the fragrance, it's better to use stone grinder.  I made the spice paste with coriander seeds, white pepper corns, garlic, salt and olive oil then marinated leg of lamb for half day.

「ラムの脚のコリアンダー風味焼き」私はコリアンダーシードの香りがたまらなく好きで、イソップのボディーソープも愛用している。コリアンダーシードは多くのアジア料理(タイ、インド、中東)で使われている基本の香料だが、それほど強い香りはしないので、色んな料理に応用できる。

しかし、石臼で潰して使わないと香りが出ない。インド料理では炒って使うので更に香りが良い。今回はそのまま使ったが、コリアンダーシード、ホワイトペッパー粒、にんにく、塩、オリーブオイルでペーストを作ってラムの脚肉をマリネにした。

ラム自体も柔らかくてとても美味しかった。炭火焼にしたらもっと美味しかっただろうと思う。ラタトゥイユとの相性も最高だ。

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