17 August 2017

Coriander Chicken



I cooked with coriander seeds marinade with chicken this time.  I steam roasted with a lid on in the oven so the chicken breast was very much moist.  I like the smell of steamed corns as well.  

It's really the best to roast twice to have chicken best.  Because breast is never good if it's over cooked.  Yet the legs takes twice more time to cook that the breast.  It's better to slice breast first then put back the rest to further roasting.

「鶏とコーンの蒸し焼き」コリアンダーペーストの残りを鶏にまぶして蒸し焼きチキンにした。水分があるもので、ル・クルーゼに蓋をしてオーブンに入れると蒸し焼きになる。コーンの水分で十分にしっとりした鶏になった。

鶏の丸焼きは本来は2回に分けて焼くのがベストだ。なぜなら胸肉は、焼きすぎたら美味しくない。脚を完全に焼いてしまうまでオーブンに入れておいたら、胸肉は硬くなる。胸をスライスした後に、その他を再び蓋無しでじっくり焼く。

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