19 July 2017

Pineapple fried rice




Pineapple is cheap and delicious fruits in Singapore and I thought that I haven't use it enought.  I didn't exactly use flesh of pineapple with fried rice but I served it with pineapple salad.  

I cooked fried rice with shrimps and garlic and filled in pineapple cup.  The juice from the pineapple cup gives great flavor of pineapple already.  Salad is made with mix of pineapple, cucumber, carrots and shallot.  Dressing is vinegar, pineapple juice, fish sauce.

「パイナップル・フライドライス」パイナップルのくりぬきは、ペティナイフとメロンボーラーを使うと意外と簡単にできる。フライドライスはエビ、にんにく、エシャロットでパイナップルは入れていないが、パイナップルの器に入れるだけで、パイナップルの香りが十分に付く。ライスに甘みはないけど、香りはいいというくらいが丁度いい。

サラダはパイナップル、きゅうり、人参、エシャロット。これにチリを入れたかったが、夫が辛いものが苦手なので抜きに。酢、砂糖、パイナップルの果汁、ナンプラーで味付けした。ライスの器は果汁が出過ぎて炒飯が湿らないように、水分をよく拭き取る。

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