16 July 2017

Falafel




I know "falafel" from Marais district in Paris.  Their falafel is extremely good and it's famous for tourist as well.  I tried to make it at home for the first time.  I made chick pea balls, vegetables and yogurt sauce.  It was easier than I though and chick balls were very good.  I love it as a vegetarian food.

「ファラフェル」パリに住んでいた時によく食べていた。マレー地区はユダヤ人街だが、彼らの代表的な料理がパリでは「ファラフェル」。マレー地区にはファラフェル屋がたくさんある。ひよこ豆のコロッケと野菜がたっぷり入ったピタパンサンドで、とても美味しい。

ネットでレシピを調べてみたら、ひよこ豆を12時間かけて戻し、玉ねぎ、にんにく、生のハーブなどを入れてフードプロセッサーでひいて、素揚げする。豆を生のまま揚げるものだと知った。

レシピは簡単ですぐにできた。美味しさのコツは、色んな種類の野菜を用意することだが、私は簡単なもので。本物はナスの素揚げや紫キャベツなどが入っていたりしてもっと盛りだくさん。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.