28 June 2017

Chicken curry




I bought freshly grounded spices for chicken curry at Indian market.  I tried it for the first time.  I looked up a simple recipe in youtube.  As the result, I probably put too much spice which was about two full tables spoons, because it was too spicy to me.  It's very important to use fresh grounded spices for Indian cooking, however the fragrance of spices are very strong when it's cooking that the whole house smells like curry...

「インドカレー」インド街のマーケットでチキンカレー用のスパイスを調合してもらった。インド料理の美味しさはスパイスの鮮度なので、引き立てのスパイスを使うことがとても大切。しかし反面に、料理すると部屋中にカレーの匂いが充満してすごい。

色々とインド料理のレシピやYoutubeをみて思ったが、インド料理にとってカレーはそれほど複雑な料理ではない。インド人のYoutubeのレシピで作ってみた。味は美味しかったがスパイスを入れ過ぎて私には辛かった。次回は辛さを抑えたスパイスを調合してもらおうと思う。インドと言ってもとても広い国で、北と南ではかなり違う。私は南インド料理を模索中。

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