01 February 2017

St. Pierre

"St. Pierre"
「的鯛」



We found a supermarket with amazing quality of fish shop inside.  The quality and varieties of fishes are as good as main fish market.  I've found St. Pierre for the first time in Kumamoto.

I cooked as a simple French style; saute with olive oil and made a sauce with bones.  The taste of this fish is very different from any other fish.  It tasted almost like meat.

「マトウダイ」実家から少し距離はあるが、素晴らしい魚屋が入っているスーパーを見つけた。中央市場と変わらない鮮度と種類を取り揃えている魚屋で感激する。そこで熊本では初めて的鯛を見つけた。的鯛は日本ではあまり目立った魚ではないが、フレンチでは最高級魚とされていて、とても人気で高価。

シンプルなフレンチで頂いたが、驚くほど美味しかった。身がしまった上質の白身で、旨味がある。魚の匂いがあまりせず、オリーブオイルでソテーすると肉のような香りがする。骨から取ったソースも旨味が強くてとても美味しかった。

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