01 August 2016

Soboro with fried beans


This is one of my best dish I made recently.  It's fast to cook and fantastic with rice.  I've made soya sauce seasoned minced pork with ginger for another day.  Since it's seasoned well, it could kept in fridge for a week or so.

For this dish, I deep fried local string beans and aubergine and tossed with my soya sauce pork and seasoned with Chinese stock with small amount of oyster sauce.

「そぼろとインゲン炒め」これは最近作った中で、簡単で特に美味しかった料理。ローカルのインゲン豆は茹でてもあまり美味しくないが、素揚げすると甘みが増してとても美味しい。

インゲンとナスを素揚げして、作り置きしていたそぼろと合わせた。そぼろは汁気がないので、中華出汁、紹興酒、醤油、砂糖、オイスターソースを調合した合わせ調味料を用意しておいて、全体を高温でまとめる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.