26 April 2016

Pot au feu de poulet au lait


I often make pot au feu with chicken legs.  I marinate them in salt for overnight then cook in water with vegetables; such as onion, celery and carrot until the meat become tender.  I have them as itself or use for other dishes.  This one I heated up with some milk.  Sauce was much milder than regular chicken sauce.  It's better to add milk in the end of cooking because milk might crumbs up.

「鶏のミルクポトフ」私は鶏の脚の塩煮を時々作り置きしている。一晩塩をして、水、玉ねぎ、セロリ、人参などの香味野菜と一緒に柔らかくなるまで煮込んだもの。そのまま頂くこともあるし、身を割いて他の料理に使うこともある。

これは煮汁を煮詰めて、牛乳を入れてミルク味にした。牛乳はよく分離してしまうので、小麦粉が入るもの以外は、最後に入れて短時間温めると良い。

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