12 April 2016

Fried fish rice




I've found "Key fish" the photo above is the most reasonable and delicious fish in Singapore.  It's a white fish similar to snapper but they're smaller.  It's delicious in any way of cooking.  

I made fish rice with pan friend key fish.  This is my original dish.  Cook the rice at the same time of frying the fish and let the fish steamed in just cooked rice.  Seasoning is salt and soya sauce.

「フライドフィッシュライス」これは私のオリジナル料理。キーフィッシュは身離れのいい白身の魚でどんな料理にも合う。安くて美味しい魚で、私はシンガポールでは一番好きだ。白身で臭みがないので、骨から美味しい出汁もとれる。

魚をニンニク、生姜、酒、醤油の下味に軽く漬けて、小麦粉、片栗粉の合わせ粉にまぶしてフライパンで揚げ焼きにする。同時に炊き上げたタイ米に揚げた魚を乗せて蓋をして蒸す。ご飯に魚の出汁がしみたら魚をほぐして、小葱と一緒にまぶす。柚子胡椒やサンバルソースを添えて頂くと美味しい。

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