25 March 2016

Roast beef with St. Emilion

"Fried squid with tomato sauce"
「イカのハンバーグ・トマトソース」


"Roasted beef with seasonal vegetables"
「ローストビーフと季節の野菜」


"Rully Premier Cru"

I made a simple dinner for good wine a while ago.  The first dish is a mix of fresh squid and spring onion chopped and fried in olive oil with fresh tomato sauce made with garlic.  The second dish is Kumamoto beef roasted in the oven and served with steamed root vegetables.  I really loved "Rully premier cru".  This is probably my favourite white.

「ローストビーフとサンテミリオン」3月半ばに少し良いワインのために作った料理。新鮮なイカをフードプロセッサーで挽いて新玉ねぎのざく切りをたっぷり入れたイカのハンバーグ。生トマトとニンニクから作ったトマトソースを添えて。

2品目は、赤牛のモモローストと蒸した春の根菜。黒いのは黒人参。珍しいので買ってみたが、普通の人参より硬い。また、別の機会に頂いた「ルーリ」がとても美味しかった。

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