17 February 2016

Crispy fried chicken







I made Chinese style of whole bird fried chicken.  This takes at least a one full day since the skin has to be dried after coating of syrup.  I couldn't find a proper free range chicken here so the skin of the chicken was not thick enough.  Also syrup coating was not enough.. taste was very good.

「炸子雞」これは鶏一羽の唐揚げ。パリパリの皮を楽しむ料理だ。鶏にシロップをかけて半日乾燥させる。ただ、これは地鶏で作らなければいけないが、普通の鶏で作ったので、あまりうまくいかなかった。地鶏は香港では買いやすいが、シンガポールでは地鶏の良いものを見つけられていない。

もう一つ、私はどうしても中華の鶏肉の切り方は骨と一緒に切るのが好きでなく、仏式に切り分けていたら、見た目が悪くなってしまった。味は美味しくて良いのだけど、まだまだだ。

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