11 January 2016

Making of Brioche




I'm not very good at making of bread and been trying the perfect brioche recipe.  Since the dry yeast powder I had was getting old that reaction had not been good, I bought a new powder then the dough became over developed...  There are some reasons but I let the dough in room temperature and this is probably too humid and warm.

「ブリオッシュ」持っているイーストが古くなり、生地が全く膨らまない事態が起こったので新しく買って作り直したら、今度は過剰発酵してしまった。私はブリオッシュのレシピをいくつか持っているが、それぞれ分量と発酵時間が異なり、どうすればシンガポールの環境で上手くできるのか試行錯誤中。

レシピの中には一晩寝かせるものや、強力粉と薄力粉の割合の異なるもの、卵のみや卵に牛乳が入るものもある。またネットには、少量のイーストで、冷蔵庫で時間をかけて発酵させた方が美味しいという情報があり、混乱する。これはフランスのメーカーのドライイーストのパッケージに書いてある分量で作ってみた。

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