21 October 2015

L'atelier Robuchon







"Agneau"
「子羊」

"Pintade"
「ホロホロ鳥のロッティ」





I went to L'atelier Robuchon of Roppongi hills.  I used to go there very often when I was living in Tokyo about ten years ago.  Since then the restaurant gained two Michelin stars.  I like their style of cooking very much, simple yet with a style.

I remembered some of their signature dishes and there are still there.  I was a bit surprised to see the signature didn't change in ten years.  They're excellent but I think it needs to change...  Though the main dishes of the way of cooking the meat was superb.  I also love dessert.  It was very creative with a big surprise that the cassis mousse was attached on the bottom of cassis gelato.

「ラトリエロブション」日曜で行きたかった店が休みが多かったので、ラトリエに行くことにした。ここはロブションだが、カジュアルでシンプルな料理が特徴的で気軽な店だ。10年前、東京に住んでいた時に好きな店でよく行っていた。それ以来だったが、シグネチャー料理があまり変わっていないことに驚いた。10年も経っていれば、もう少し変わっってもいいだろう。

現在ミシュラン2つ星だけあって、肉料理の火入れがこれ以上にないほど完璧だった。肉もとても味がいい肉だった。デザートがとても独創的で素晴らしかった。カシスのジェラートが盛られた薄いクッキーの裏にムースが付いていて、3層になっていた。有名店なので、コストパフォーマンスはあまり良くないが満足。

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