09 May 2015

Char keow teow


This is Singaporean local noodle.  There is similar dish in Hong Kong local fried noodles called "Beef hor fun".  I think they're same dish but it tastes different because the local soya sauce are different.  This flat rice noodle is usually dried in Hong Kong but they were boiled and packaged in Singapore.  To be honest, I prefer Hong Kong style.

「キュウチュウ」これは、ホッケンミーと並び有名なシンガポールのローカル麺。香港にも乾炒牛河と言われる元は同じだと思われる、有名な牛肉焼きそばがある。ただ、これは香港のものに比べてベタッとしていている。乾炒牛河は、醤油が香ばしくてもっと美味しい。

スーパーでは香港では河麺は乾燥のものを売っているが、シンガポールで茹で麺のパックになっていることに気づいた。香港の料理法で作ってみたが、何かイマイチだった。この麺はこちらの醤油で甘めに作った方がそれらしくなるのかもしれない。

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