02 March 2015

Chicken no Tatsuta age


Tatsuta age is Japanese style of deep fry.  Its' curst is made with potato starch but I mixed with flour.  The sauce is grated radish with ponzu sauce.  Ponzu is made with Japanese dashi, soya sauce and Japanese citrus.  The sauce is slightly sour so it adds fresh taste to the fried dish.

「鶏の竜田揚げ・おろしポン酢」この竜田揚げは、鶏モモの一面に、下味に入れたエシャロットを乗せて揚げたもの。醤油に漬けたエシャロットは揚げると焦げやすいので、片栗粉と小麦粉をたっぷりと押し付けて揚げる。

鶏に、玉ねぎの薄い天ぷらが乗ったような感じでとても美味しかった。揚げ物のしつこさをおろしポン酢でさっぱりとさせた。揚げたてならタレ無しがよいだろう。

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