16 February 2015

Valentine Dinner


"Asperges sauce mousseline"
「アスパラガスのムスリーヌソース」


"Filet de veau au creme champignon"
「子牛のフィレ・クリームシャンピニオンソース」

"Souffle au chocolat"
「チョコレートスフレ」

I made simple yet classical French dinner with good quality of ingredients.  Sauce mousseline is slightly different from sauce hollandaise and it perfectly match with asparagus.

Main dish is filet of veal from Australia.  The sauce was bit of work because I took it's stock from chicken in advance.  Mushrooms itself can produce a good taste yet it's better to make stock your own.  Veal bone to make fond de veau is not easy to obtain so I usually replace it with chicken stock.  I made dessert without looking up the recipe so it was not perfect but it was great with vanilla ice creme.

「ヴァレンタインディナー」普段より少しよい食材を買って、シンプルなフレンチを作った。今回はクラシックな料理を丁寧に作った。特にソースは丁寧に仕上げた。

子牛のフィレ肉はオーストラリア産のものだが、常に売っているわけではないので冷凍していた。味はとてもよい肉だったが、少し焼きすぎてしまった。スフレは自己流。ヴァニラアイスと合わせるために少しほろ苦く、固めに作った。

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