13 February 2015

Shrimp ahijo


Shrimp ahijo

Portobello mushroom with cheese

There are many kind of shrimps in supermarket in Singapore.  I made "ahijo" which is ingredients cooked in plenty of olive oil with garlic.  I made garlic oil in advance then used it with regular olive oil.  I should have remove the skin of the shrimps but it makes better oil from shrimp heads.

Portobello mushroom is not exactly delicate mushroom so I filled with pizza cheese inside and cooked in oven.  I think this is the most simplest and delicious way to eat this mushroom.

「エビのアヒージョ」シンガポールではスーパーでもエビが豊富に売ってある。新鮮で安価だ。今回はガーリックオイルでアヒージョにしてみた。普通は皮を剥かなければいけない料理だが、エビの頭でオイルがさらに美味しくなるので、頭付きで作った。見た目はよいが熱くて皮が剥き辛かったので、次回は皮をむき、頭だけ横に置いてオイル煮にしようと思う。

ちなみにガーリックオイルは前に作っておいたもの。200mlくらいのオリーブオイルににんにく20かけほど入れ、泡が立たないように弱火でコトコト煮て、にんにくのコンフィを作る。これは様々な料理にとても便利。

ポータベロマッシュルームは肉厚の大きなキノコだが、味は大味だ。そのままソテーしてもあまり美味しくないので、大胆にピザ用チーズとたっぷり盛ってオーブンで焼いてみた。肉厚なキノコにはチーズの脂肪分がとてもバランスよく合うと思う。

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