06 January 2015

Italian night


"Saumon marine"
「サーモンのマリネ」

"Pizza champignon"
「キノコのピザ」

"Lasagne"
「ラザニア」

"Pizza tomato with cheese"
「トマトとチーズのピザ」


My nephews love to help me cooking.  They always urge me to give them some works to help the kitchen!  Pizza making is the best solution for this because we don't have to use much knifes.

We pressed the dough together and observed how the dough rises with time.  Then they can almost do the whole process of spreading the sauce and putting the toppings.

「イタリア料理」甥っ子たちとピザを一緒に作った。ピザ作りは子供に大好評だ。綺麗にソースを伸ばして、トッピングを並べてくれた。

私はラザニアを作ったが、日本のコンベクションオーブンに、ファンを止める機能がなく、表面が乾燥してしまう。ピザも実はいまいち下からの火力が低く、表面はよくできるが、裏面に焦げ目が付かなかった。イタリアワインは、父が温存していたよいボトルだそうだ。

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