02 November 2014

Korean dishes

"Pork with Kimchi"
「豚キムチ」

"Beef tail soup"
「コムタンスープ」

One of my friend had traveled to Korea recently and she told me about their foods.  I'm not very familiar with Korean dishes but I tired with some informations of Korean friend as well.

I'm not sure I've cooked authentic Korean way, but the Pork with Kimchi was big success.  Though I was not able to make the Beef tail soup that well.  It was ok but I felt was missing something.

「韓国料理」お友達が最近韓国に旅行した話を聞いていたら、韓国料理を作ってみたくなった。豚キムチはさっと作ったものだが、とても美味しくできた。キムチ以外にもコチュジャンを酒で溶いたものを回しかけて炒めた。

コムタンスープは何度も血抜きし、脂も丁寧に取り除きながら、数時間煮込んだ。しかしイマイチ味が足りない仕上がりになった。生姜とネギは入れたが、そもそもいろんな野菜を入れて煮込むものではないようなものなので、少し味の素がいるのだろうか。次回はきちんと韓国人のアドバイスを聞いて作ろうと思う。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.