26 October 2014

End of summer Dinner

"Sea uchin Chawanmushi"
「うにの茶碗蒸し」
"Sesame oil aubergine"
「茄子のごま油焼きお浸し」

"Beans in spicy sesame sauce"
「豆の七味胡麻和え」

"Chicken marinated in Ginger"
「鶏の生姜漬け焼き」

"Hijiki"
「ひじき」

"Shimeji mushroom with fried tofu"
「しめじと油揚げ」


Other dishes
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"Shikoji marinated magret canard"
"Sanma balls in clear soup"
"Shitake mushroom rice"

その他
「鴨の塩麹焼き」
「秋刀魚のつみれのお吸い物」
「椎茸の炊き込みご飯」

I invited my friend for casual dinner while ago.  These dishes are relatively easy Japanese dishes to make in Hong Kong.  It's not easy to cook Japanese in Hong Kong because there is very few seasonal ingredients here.

Unless you go to local market, vegetables and fishes are same all year long in super markets in Hong Kong.  Sometimes I feel bit crazy to see same things all the time.  Yet I was finally motivated to cook with bit of creative mind since my friend came.  I've forgotten to take dishes later in dinner.

「夏の終わりの家呑み」10月上旬のころの料理。これらは比較的簡単に香港でできる和食だ。香港には季節感のある食材があまりないので、和食は特に気持ちを高めなければ創作意欲が湧かない。

香港の一般的なスーパーには年中同じものしかなく、気持ちが滅入るが、お友達に来て頂いてたことで、少し新しいお料理も作ることができた。しかし後半写真を撮り忘れた。

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