09 August 2014

Paté en croute






I challenged to make "Pate en croute" at home.  This is technically very difficult dish.  Especially in the summer paté is very difficult to manage.  I also feel it's difficult to put certain percentage of pork fat in the pate, though otherwise it doesn't really become the pate.  I purposely cook in high temperature so that the fat runs out.  Obviously it became slightly dry but it was rich enough of the home cooking.

「パテのパイ包み」これは自宅で作るのには技術的にとても難しい料理。特に香港のように暑い夏のキッチンでパイを使うのは至難の業だ。故にパイを包む作業に時間をかけないために、この様な丸く包む形にしてみた。完璧に作れる状態ではなかったが、できる範囲で作ってみた。

パテはある一定の豚の脂肪と塩を加えることが決まっているが、それがかなりの量で躊躇する。プロの料理法は知らなぬが仏だとよく思う。上記写真の豚の脂は必要量の半分以下だ。肉の他にも様々な材料を加える。本来は脂が流れないように低温で調理するものだが、私は少し高めで焼いて脂を出した。それでも家庭料理の範囲では十分な脂とカロリーだ。仕上がりはとても美味しくできたが、崩れ易くなったのがよくなかった。

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