29 October 2013

Konbu stock dishes

"Daikon radish cooked in Konbu stock"
「大根の昆布出汁煮」

"Japanese yam cooked in Konbu stock"
「里芋の昆布出汁煮・海苔まぶし」

"Mixed rice"
「かやくご飯」

"Konbu with sesame oil"
「きざみ昆布ごま塩和え」

Konbu is Japanese kelp that is know as the most important component of Japanese stock.  Sometimes I make a dish to use large sheet of Konbu to marinate but the Konbu is not very cheep product so I cooked for maximum use.

「昆布出汁料理」昆布締めの料理には食材に合わせた大きさの2枚昆布を使う。それもまだ使えるので、たっぷりと出汁をとりいろんな料理に使った。それだけではもちろん味が足りないので、昆布茶、薄口醤油などで調節した。さらにきざみ昆布、海苔、ごま塩などのトッピングを加えて味の繊細な昆布出汁を邪魔しないアクセントに。

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