13 August 2013

Stick Gyoza


This is gyoza meat wrapped with Spring roll skin.  I realized this is much tasty than to make Gyoza in traditional way.  "Gyoza" is Japanese word of Chinese style ravioli.

Gyoza meat is made with ground pork, minced garlic, onion, cabbage, Chinese chives seasoned with Chinese pork stock, sake, salt and pepper, soya sauce.  Spring roll skin is usually sold at Chinese food shop or any supermarket in Hong Kong.  It requires little bit of trick to make the skin very crispy in the end.

「棒餃子」これは餃子のたねを春巻きの皮で包んで焼いたもの。これが史上最高に美味しい餃子になった。皮がパリッとして餃子の皮より断然に美味しい!春巻きの皮は餃子より面積が広いので、中身たっぷりの肉の食べ応えのある大きさのものが出来るのことと、巻く手間の回数が省けるのもいい。

私の餃子のたねは毎回少し変わるが、今回はニンニク、生姜、玉ねぎ、ニラをたっぷり入れたスタミナ版。焼き方はほぼ餃子と同様だが、最後にサラダ油を気持ち多めに流し入れる。表面がパリパリになるように、両面押しつけながらしっかり、じっくり焼き目を付ける。酢醤油をたっぷり用意し、柚子胡椒を添えて頂いた。熱々が最高だ。

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