24 August 2013

Cucumber with sesame salt


Cucumber is one of the best summer vegetable in Japan.  Japanese cucumber when it's very fresh from the filed, is extremely juicy and tasty.  These are best to be eaten with just salt.  There is a way to crush the cucumber with a wooden bar, calls "tataki kyuri" is really the best in summer.

「ごま塩キュウリ」日本では夏キュウリがとても美味しい。特に熊本の夏野菜は本当にみずみずしく、味が濃くて美味しい。地元のマーケットでは今時5本で100円くらいで売られている。パリッと張ったキュウリは綿棒でたたき割り、少し強めに塩をして頂くのが一番美味しい。

これはこちらで見つけたベビーキュウリ。身が詰まっていてとても美味しかったが、新鮮さがイマイチ。ごま塩とごま油を和えた。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.