03 July 2013

Cuisine de Paris 2

"Carpaccio de boeuf"
「牛肉のカルパッチョ」

"Carottes rapees"
「人参のサラダ」

"Asperges blanches a la vinaigrette"
「白アスパラガスのヴィネグレットソース和え」

One of my pleasure of eating at home in France is fresh raw meat.  I'm a big fan of beef carpaccio and steak tartar.  It's not very easy to find a culture that you can safely eat raw meat.  It's even getting difficult in Japan recent years.

I trust packaged meat from "Charal" for raw meat.  This is very known company specialized for packaged meat.  The package comes with sauce and parmesan cheese so you don't have to do anything but just to place on the plate.

French people don't go out to eat as often as Asian so there are variety of already made foods section in super market.  Carrot rape is one of the most common already made salad and it's actually taste very well.

「総菜など」私達のフランスでの食の楽しみの一つは生肉を食べられること。夫も私もステーキタルタルやカルパッチョが大好きで、フランスに帰るとビストロなどではよく頂く。残念ながら香港では衛生面が信頼ならないので食べられない。

また生肉は家庭でも簡単に頂ける。私は生肉に関しては「シャラール」という会社のものを使う。大手食肉の会社の商品で、真空パックになっているので安心できる。このパックはソースやパルメザンチーズがセットになっていて、お皿に並べるだけで美味しいカルパッチョが家庭で簡単に頂ける。

人参のラペもフランスのスーパーマーケットなどではよくあるサラダ。人参のみなので、苦手な感じがするが味付けが美味しくて、これが結構いける。フランスではアジアほど外食する頻度が多くないので、総菜や簡単調理出来るものがスーパーでも充実している。諸外国では半調理品はやっぱり味が落ちるが、フランスはそれらがとても美味しいことに感動する。

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