19 July 2013

Cuisine de Maman - été 2013-1

"Dinde aux morilles"
「七面鳥のモリュー茸ソース」

It was my first time to eat turkey in France.  I was surprised because I didn't think turkey is produced in France.  The way my mother in law prepared a turkey and it was absolutely delicious.  Turkey was a very tender and great match with the flavour of moreilles.  

初めてフランスで七面鳥を頂いた。とてもしっとりと柔らかくとても美味しかった。モリュー茸はその香りと食感がとても良く、フランスでは100gで3000円くらいする高級品。淡白な七面鳥とモリューの取り合わせがとてもよかった。

"Truffe d'hiver aux oeufs"
「冬トリュフのスクランブルエッグ」

We are a big fan of black truffle and my mother in law always keep us some from winter.  Scramble eggs with truffle are a wonderful dish.

義母はいつも私達のために冬トリュフをとっておいてくれる。トリュフの料理ではこれが最高だと思う。 

"Bouchée à la reine"
「ブッシュ・アラ・レン」

"Cepes et Pommes dauphines"
「セップ茸のソテー、ポム・ダフィン」

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.