29 July 2013

Cuisine de luxe


"Tartines au beurre de truffes"
「トリュフ入りバターのターティン」


"Rouleau de turbot a la mousse de st Jacques"
「平目の帆立のムースロール」

"Tarte aux Poires"
「洋梨のタルト」

When we're in the South of France, my mother in law usually cook.  Because we stayed a long time this time, I proposed to cook something for them one night.  I chose to make the classical french dish of Turbot.  This is not very complicated but great dish for a special occasion.  I made the sauce with the fond of the fish itself.

「贅沢な料理」南仏滞在中はほぼ毎日義母が料理を作ってくれるが、今回は長くお邪魔したので、私もいくつかのおもてなし料理をした。義理の両親はフランス料理でも伝統的な料理が好みなので、クラシックな料理の「平目のロール」を作った。

平目はフランスでも高級魚で、生臭身がないので多くの人が好む。これをおろし、中に帆立のムースの詰め物をして巻き、オーブンで蒸し焼きにする。出汁は平目の骨からとったフォン。最後は出汁を煮詰め、少量のクリームを加えてソースにする。出来もよくとても喜んで頂けた。

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