16 July 2013

Chicken tomato curry


This is the dish I made recently.  I've never been a big fan of curry but when I'm in Hong Kong where the weather is hot and humid, I really feel like eating something spicy.  This is chicken drum stick cooked in curry powder, saute of onion, tomato with chicken stock.

「チキントマトカレー」フランス〜日本の旅行記はまだまだ続きますが、少し休憩して最近の香港でのお料理を投稿します。投稿記事の日付は気にしないで!

私はあまりカレーが好きではないが、不思議と香港のように蒸し暑い気候では辛いものが食べたくなる。これはカレーペーストをニンニクと生姜のみじん切り、カレー粉ミックス、小麦粉をオリーブオイルで炒めたものをチキンストックでのばし、鶏の手羽元、玉ねぎ、トマトと一緒に煮込んだもの。私は朝岡スパイスの自分で調合、熟成するタイプのカレー粉を使っている。ギャバンの手作りカレー粉も同じく美味しい。

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