07 April 2013

Croquette de crabe en creme


This is one of the most famous and popular Japanese/western dish.  It obviously a French cuisine but I think that Japanese have this more than French people.  Yet it's not easy to make this at home so people usually buy already made croquettes.

It takes some process to make these croquettes because the sauce is made with bechamel sauce you have to keep the sauce chilled before making flour, egg, breadcrumbs crust.  Also you need to be cautious to deep fry them in oil because they are very easy to be broken.

「蟹クリームコロッケ」私はカロリーが高いので、コロッケを作ることが滅多にない。いつも中身を作った時点で、これを油で揚げる必要があるのか?と思ってしまう。これはおもてなしをした際、珍しく作ってみようと思った。クリームコロッケは時間がかかるので、特別な日のお料理としてとてもよいと思う。

日本ではお惣菜で買うことばかりのクリームコロッケは自作したらとても美味しかった。ベシャメルソースを固めに作ることが大事だが、あまり小麦粉っぽするとソースがトロッとしない。しかし揚げる時に壊れやすいので難しい。

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