23 March 2013

Kamasu


I went to local food market in Wanchai on Thursday and found plenty of fresh fish that day.  Then I realized this is similar to Kumamoto that the fish market is usually close on Wednesday and reopen on Thursday.

Then I found "Kamasu" this day.  This fish is popular in Japan as well and I was very happy to find fresh fish here.  I cooked Kamasu in oven with salt and light sesame oil.  The fish was very tasty.

「カマス」木曜日にワンチャイマーケットに行ったら、とても新鮮な魚が沢山あがっていた。日頃からあまりローカルマーケットで魚を買うことがないが、この日は目を奪うほど日本でも見かけるような新鮮な魚があった。どうやら水曜が卸売市場が休みで木曜に開くのだろう。

私は新鮮な魚を見分ける為に、量が沢山あがっているもの、目が澄んでいるものを選ぶようにしている。沢山出ている魚は旬のもので値段も安い。この日のカマスはとても大きく、身もしまっていた。塩をしておき、軽くごま油をたらしてオーブンで焼いた。とても美味しかった。ただ、魚の向きを逆に焼いてしまった。

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