03 December 2012

Royal de tofu


I simulated "Iron chef"s dish.  Iron chef is Japanese TV show that was very popular in 90s.  Recently they restarted the show in Japan.  I tired to make something like French Iron chef Suga san had made in "Tofu match" show.

He used consome de homard with sea urchin for the bottom layer which is Robuchon's signature, but I replaced with asari stock.  It became very much Japanese dish than French.

「豆腐のロワイヤル」最近始まったアイロンシェフに、ロブションのシェフ須賀さんがフレンチの鉄人として出ていらっしゃるので見るようにしている。「豆腐対決」の回で、ロブションぽいロワイヤルを作っていらしたので、真似をしてみた。

下のコンソメの部分はロブションの代表的なオマールのコンソメにウニを入れたものだったが、予算的に無理があるので、アサリの出汁を利用して作ってみた。美味しかったが、とても和風な仕上がりになってしまった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.