11 November 2012

Chinese pork strew


This is very much a fusion dish because I use all my cooking knowledge of French, Japanese and Chinese for this.  This is pork shoulder long hour cooked in Chinese wine, pork sock, ginger, garlic, leek, white pepper.

「豚肩肉のさっぱり煮込み」これは健康を考えた我が家のフュージョン料理。フレンチ、中華、和食のエッセンスを合わせた。豚肩肉を紹興酒、中華出汁、多めの生姜、ニンニク、ネギ、白胡椒で煮込んだもの。付け合わせは最後に煮込みと合わせたネギの青い部分と白菜とビーフン(春雨の方が合うと思うが、我が家は夫の好みでビーフン)

栄養素は高タンパク低脂肪だが、付け合わせで食物繊維と炭水化物も合わせている。さっぱりとした味で仕上げているので、好みでハーブソルト、胡麻油と塩、豆板醤、柚子胡椒、ディジョンマスタードなどの好みの調味料を添えると楽しみもあっていい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.