29 October 2012

Le Diner de confits







I hosted dinner for girlfriends gathering the other day.  I created menu of Confit with "Confit de Sanma" as a starter and "Confit de canard" for the main dish and other autumn flavor of ingredients.

Making of confit takes time but it's really easy and perfect dish when you invite people because you can cook in quantity and can preserve them so you can make it couple days in advance.

Le Diner de Confit

Gateau sale au Shungiku et lardons
Terrine de Tofu au Mentaiko
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Confit de Sanma, lotus et radis en marinade de vinaigrette
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Salade au Kaki, Jambon de parme et epinards, sauce sesame (no photo)
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Confit de canard a la vapeur
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Creme caramel aux marrons


秋のフレンチメニューのおもてなしディナーをした。なんだか今回は「コンフィ」をテーマにしようと思い、「秋刀魚のコンフィ」のアントレと「鴨のコンフィ」をメインにメニューを組み立てた。

コンフィ作りは時間がかかるが、何日も前から作り置きが出来るので、おもてなしにはとても便利だ。大量に作って他の料理にも応用出来る。特に秋刀魚のコンフィは骨まで食べられるように仕上げた。冷凍の秋刀魚もしっとり、ふっくらと出来た。小骨が嫌いな夫も気にならずに食べられて大正解だった。

コンフィ三昧ディナー

春菊とベーコンのガトーサレ
明太子入り豆腐のテリーヌ
秋刀魚のコンフィ、蓮根と大根の酒粕酢漬け添え
ベビーほうれん草と柿と生ハムのサラダ・胡麻ダレドレッシング
(写真無し)
鴨のコンフィと野菜の蒸し煮
栗のキャラメルプリン

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