22 September 2012

Tofu skin with Chinese cabbage


I love the tofu skin.  Yet this is not very easy to find in Japan in regular super market.  You need to go to speciality tofu shop which became difficult to find these days.  It's easier to find it in Hong Kong.

Because tofu skin is dried, you need to soak in water to make it softens.  I lightly cooked Chinese cabbage in oil then added cut tofu skin.  Then cooked with chicken powder with small amount of water for few minuets.

「湯葉と白菜のさっと煮」私は湯葉が大好き。多くの日本人は湯葉が好きだと思うが、日本ではあまり日常的に使われないように思う。京都のお土産で頂いたりするだけで、地元のスーパーなどには売ってないような気がする。考えてみると、豆腐は全国的な国民食なのにあまり湯葉を食べないことが不思議だ。

香港では、市場の中の豆腐屋さんや、乾物屋、ローカルのスーパーなどで、簡単に買う事ができる。これは白菜を初めに油で炒めて湯葉を加え、チキンパウダー、少量の水を加えてさっと煮たもの。軽いのでいくらでも食べられる。

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