19 April 2012

Vongole bianco


This is one of the most popular pasta for asian people I believe.  The bay of my hometown Kumamoto is called "Ariake kai" is well known for very shallow bay and they produce very tasty clams in this season.  Clams has to be fresh to enjoy the flavor of the sea.  I bought clams from Japan but this time it was not so bad.

There some important points to make this pasta well.  Fresh clams, fresh garlic, white wine, olive oil and linguini from De Cecco are the most important ingredients.

「ヴォンゴーレ・ビアンコ」日本人は大好きなパスタだと思う。何度食べても貝のシーズンには絶対に作りたいと思う料理。ヴォンゴーレを美味しく作るためには、いくつかのポイントがある。新鮮なアサリ、ニンニク、白ワイン、良質のオリーブオイルをたっぷり使うこと。またパスタはディチェコのリングイネを使う事だと思う。

オリーブオイルでニンニクを炒めて香りが出たら、アサリを投入し、白ワインを多めに入れてアサリの出汁をたっぷりととる。ディチェコのパスタは表面がざらざらしていて、あさりの出汁をしっかりと吸ってくれる。リングイネはしっかりと塩をした湯でアルデンテに茹でて、サッとアサリと合わせる。最後にオリーブオイルを回してかける。パセリをふりかける。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.