06 December 2011

Swedish meatballs


"Swedish meatball" is meatballs in gravy sauce.  I found this dish in the U.S. and it's very popular there.  I still remember the TV cooking show for this recipe in American tv, because the woman in the show, put one full butter stick which is 220g into the pot of meatball for the sauce.

I make the sauce with no butter and with little amount of cream.  First to saute slices of mushroom in olive oil, then add chicken stock.  Then add about 50ml of cream and reduce until the sauce becomes thick, then season with salt and pepper.  Meatballs is made with ground beef or pork, spices you like, one egg, minced and sauteed onion and breadcrumbs.

「スウェーデンミートボール」これはアメリカでは人気の料理で、カフェテリアなどによくある。ミートボールにグレイビーソース(ビーフストックに小麦粉とバターでとろみを付けたようなもの)がかかっているもので、きしめんの短く切ったようなパスタを添えて食べる。昔アメリカにいる時に見たテレビの料理番組で、この料理を作っていたが、スウェーデン系の女性が我が家の伝統レシピといって作っていたそのミートボールの鍋にバターまる一本を全部投入したのが、衝撃的だった。

私はバターは使わず、チキンストックとクリームを使う。ミートボールはハンバーグのパン粉を少なめに入れたもので作る。先ずマッシュルームをオリーブオイルでしっかりとソテーし、チキンストックとクリームを加える。濃度が付くまで煮詰め、塩こしょうで味付けする。

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