19 December 2011

Shiodori no Milk ni


This is similar to chicken strew but I made with salt and sugar marinated chicken "shiodori" to speed up the process.  I marinated sliced chicken fillet mignon with one tea spoon of salt, sugar and some sake for 1/2h.

Then boil some milk and add one cube of chicken stock.  Cook the chicken in the milk and add boiled lettuce.  Season with salt and pepper.  Drizzle water solved corn or potato starch and thicken the sauce in the end.

「塩鶏のミルク煮」これはチキンシチューの簡単版の料理。煮込むとパサつく鶏のささみがしっとりとし、長く煮る必要がない。ささみを削ぎ切りにして「塩鶏」の要領で塩、砂糖と酒に30分程弱漬け込む。一方で青菜を湯がいておく。これはインドレタスだが、日本では春菊やチンゲンサイを使うとよいと思う。

牛乳を沸騰させ、中華だし又はチキンストックを加える。鶏を牛乳で火を通し、青菜を加えて塩こしょうで味を整える。最後に片栗粉でとろみを付けて少し煮詰める。

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