18 October 2011

Hachis parmentier



"Hachis Parmentier" is one of the most easiest and popular home dish in France.  It's better to make with duck cooked with red wine but it's easy to make with ground beef.  First to mince some onion and saute with olive oil then add meat.  Cook the meat with red wine and laurie, salt and pepper.  

On the other side, make the mash potato.  For this one I mixed with pure of Japanese pumpkin with potato.  Lay the cooked meat on the bottom of casserole then cover with mash potato, then sprinkle some cheese on the top.  Cook in the oven for half an hour.

「アッシュ・パルマンティエ」これはとても簡単なフランスの家庭料理。本当は赤ワインで煮込んだ鴨のもも肉で作ると一層美味しくできるが、牛挽肉で作る。挽肉をタマネギと一緒に炒めて赤ワインを注ぎ、水分が飛ぶまでさっと煮込む。塩こしょうで味付けする。

一方でマッシュポテト(茹でたじゃがいもを滑らかになるまでつぶし、少量のバターと適量の牛乳を入れ、塩こしょうで味を整える)を用意する。キャセロールの底に肉を敷き、上にマッシュポテトをかぶせてチーズをふりかけ、オーブンで30分程焼く。この写真のものはじゃがいもにカボチャのピュレを半々で混ぜている。サラダを添えて頂くとよい。


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