03 October 2011

Confit de canard au chou


I made "Confit de canard" with legs of duck that I made "Kamonanban" the other day.  It takes few days to make confit de canard but you can keep them for long time.  First to marinate legs of the duck in salt with herbs for one day.  Then remove the salt by soaking them in the water for few hours.  Dry them well and cook in duck fat or lard in 80c for two hours.  Since I don't have the duck fat I use vegetable oil for this.

Fry the confit de canard in the pan before you eat.  It's good to eat with salad.  I made braiser with cabbage with other vegetables and some chicken stock.

「鴨のコンフィとキャベツの蒸し煮」これは先日の鴨南蛮そばの鴨のもも肉を使ったもの。鴨のコンフィの作り方は、先ずもも肉を塩とハーブに1日程漬ける。その後水に浸けて塩抜きをする。肉をかるく乾かし、鴨の脂かラードを80cに保って2時間煮る。私はラードが好きではないので、植物油で代用した。温度が上がり過ぎないように注意する。

脂に漬けておけば、肉は冷蔵庫でかなり長い間保存出来る。食べる前にフライパンで皮がカリカリになるまで焼き、サラダと一緒に頂くとよい。これは外側を焼いた後、キャベツ、ジャガイモ、人参を少量のチキンストックをルクルゼに入れて蒸し煮にしたもの。コンフィにした肉はそれほど長時間料理しなくても、ほろほろになる。鴨の出汁が野菜に回ってとても美味しい。鴨肉の塩気が抜けてない場合はかなり塩辛くなってしまうので、注意する。

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