14 September 2011

Saint Jacques au beurre d'escargot

This is very simple first course if you have already made "escargot butter".  I also made potato saute with salad in the middle.

I recommend not to saute the scallops directly with escargot butter because butter is easy to be burn and the green color of the persil turn brown in the end.  I saute the scallops with olive oil first and remove them from the pan.  Then let the butter melt in the pan and drizzle over the scallops.

「帆立のエスカルゴバターソース」これはすでに売ってあるエスカルゴバターを使うと直ぐに出来る料理。エスカルゴバターはバターに、にんにく、パセリ、塩、ホワイトペッパー等が入ったもの。よく冷凍したものが売ってあるが、自作して冷凍しておいてもよい。

帆立はエスカルゴバターで直接ソテーしない方がよい。バターは焦げ易く最終的にパセリの緑色が悪くなる。そのために、先ずオリーブオイルで帆立をソテーして取り出し、最後にフライパンにバターを溶かして上からかけるようにする。中央はジャガイモのオリーブオイルソテーにサラダをのせたもの。

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