04 August 2011

Pumpkin and courgette cream curry








This is amazingly tasty and simple curry.  The main ingredients are pumpkin, courgette, chicken breast, ginger, curry powder, chicken stock, heavy cream.

First to saute minced ginger in olive oil then add one to two table spoon of curry powder and flour.  Once the flavor of curry rises, add sliced chicken breast and pour chicken stock and cook them for ten minutes.  Then add pumpkin and courgette, continue to cook down.  Once the vegetable are cooked, add heavy cream then continue to cook down.  Season with salt in the end.

「カボチャとズッキーニのクリームカレー」これは20分で出来る素晴らしく美味しいカレー。カレーに生クリームというのは邪道なのかもしれないが、私には胸焼けもせずにすっきり食べられる割にはコクもあり、上品な仕上がりがとても気に入っている。インド風であればヨーグルトを足すのでもよいし、タイ風であればココナッツミルクでもよいと思う。

先ず、生姜のみじん切り、カレー粉(好みで大さじ1〜2)、小麦粉(好みの量)を気持ち多めのオリーブオイルで炒めて香りを出す。鶏胸肉の削ぎ切りを炒め、チキンストックを足して10分程煮込む。その後カボチャとズッキーニの薄切りを加えて火が通るまで煮込む。火が通ったら生クリームを50−100ml程足し、水分を飛ばしながら全体を馴染ませるように煮込む。最後に塩で味を調整する。カレーなので、チキンストック(キューブ等)を多め入れることをおすすめする。水分は野菜からも出るので、足す水の量には注意。

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