22 August 2011

Poulet braisé aux abricots marinés ai vin rosé


This is chicken breast brased with rose wine infused dried apricots.  I soaked some dried apricots in rose wine to soften them before cooking.  Then cut them into small pieces.  Saute chicken breast in non stick pan then pour rose wine, chicken stock and the apricots then braised them until the chicken cooks.  I added some pine nuts to add some texture to the sauce. 

「鶏胸肉と杏のロゼワインブレゼ」これはロゼワインに浸して戻したドライアプリコットと鶏胸肉を一緒に蒸し焼きにしたもの。アプリコットのさわやかな甘酸っぱさがロゼワインととてもよく合う。生の杏を使いたかったが、時期が限られるのでドライフルーツで作ってみた。逆にベタベタにならないのでおすすめだ。

ノンスティックのフライパンで胸肉をソテーし、刻んだアプリコットとロゼワイン、チキンストックを入れて蓋をし、蒸し焼きにする。最後に少し夏っぽさを出すために松の実を加えた。

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