03 August 2011

Feuilleté de boeuf braisé au foie gras poêle







This is made from left over of Taiwanese beef stew for the noodle of the other day.  I marinated already cooked beef in red wine for one day for this dish.  Since I didn't use Chinese chili beans paste to make the beef noodle, it worked well with this french flavor of dish as well.

I also added small piece of foie gras poele that I had kept frozen fresh foie gras for an occasion.  The combination of beef stew with foie gras was perfect and it made this dish very special.  I thought this would be a perfect dish to serve for guest since it looks complicated but you can prepare in advance and super easy to cook, basically to wrap with frozen pie sheet and cook in the oven.  You need to find good quality of frozen pie sheet.  The sauce is from red wine, beef stock and porto.

「牛肉のワイン煮とフォアグラのポアレのパイ包み」これは先日の牛肉麺の残りの牛すね肉の煮込みを1日ワインに漬け込んで変化させたもの。牛肉麺を作る時に豆板醤が無かったことが幸いしてワイン漬けにした後には完全にフレンチテイストに変わった。

フォアグラの冷凍があったので、それをポワレにして一緒にパイ生地に包み込んだ。すね肉は脂身無い肉なので、フォアグラの脂分と香りがとてもよく生きてとても美味しく出来た。これは来客がある時にはとても簡単にできる料理なのでかなりおすすめ。牛肉の煮込みを作る時には大量に作っておけば冷凍出来るし、多少テイストの違ったものでもその日の朝から赤ワインに漬け込み、作る前に煮絡めたらフレンチになる。

フォアグラを加えることで一気に高級感が出る。フォアグラは高価だが、少し加える方がしつこくなくてよい。よい冷凍のパイがあれば、包んで焼くだけなので本当に簡単にできる。ソースは赤ワイン、ビーフストック、ポルトワイン。

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