10 July 2011

Tomates farcies


This is one of the traditional cuisine of Nice.  I've been making this with ground beef until now but my mother in law told me that the real Nicoise is made with ham.  There is no good quality of  ham that to use for cooking in Hong Kong so I replaced with bacon with ground pork.  It was very tasty as matter face.  Though it takes time to cook pork completely so the tomatoes ended up over cooked.  I thought by using beef is easier for "farci" cooking.

「トマトファルシ」これは伝統的なニースの料理。先日義母が「本当のニースの料理法はハムを使うらしい」、と言っていたので、豚挽肉とベーコンを合わせたもので作ってみた。フランスは肉製品の文化が深く、肉屋とは別に「Charcuterie」と言われる肉製品専門店があるくらいなので、ハムの種類や製法も大変に多い。

この料理に使うようなハムは香港には無かったので、豚挽肉で代用した。しかし豚は完全に火を通さなければいけないので、しっかり焼いたらトマトの方が焼き過ぎになってしまった。味はとてもよかった。

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