08 July 2011

Oven cooked Sea bass with cabbage








This small sea bass was simply roasted in the oven with cabbage.  It was one of the most tasty sea bass I've ever had.  It had certain amount of fat and it was very tasty.  I think this is maybe because the fish was small and it was very fresh.

As a matter of fact I bought this fish while ago because it looked very good, but I frozen it immediately since I knew that I wouldn't cook it right away.  I kept it for about three weeks or so in the freezer but it was amazingly tasty as fresh fish.  I realized the fish was not prepared; not removed insides and not scaled before freezing.  I think it's better to remove the inside but better to keep scales when you freeze fish.

「すずきのオーブン焼き」すずきは多少泥臭い感じがする魚なのでハーブなどを添えて焼くと香りがよい。今回はキャベツと一緒にベーコンを加えて焼いた。これがとても美味しく出来た。というのは焼き方もあるが、魚自体がとても美味しくて驚いた。これはすずきが小振りだったからだろうか。とても脂がのっていて身の旨味も最高に良かった。

自分でもその美味しさに驚いたのは、実はこの魚は冷凍していたものだったからだ。ある日、見た目ととてもよいものを見つけたので買ったが、その日の晩の予定が変わったので即冷凍した。今回焼くために自然解凍していたら、魚が全く下処理(腹出しと鱗取り)されていなかったことに気づいた。普通はハラを出してから冷凍すべきなので、よくなかったと思っていたら逆に焼いてみて生魚と全く変わらなく美味しかった。きっと魚自体がとても旨いすずきだったというのが大半の理由。しかし魚はハラは除くべきだが、鱗は処理せずにそのまま冷凍した方がよいのかもしれない。

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